неделя, 25 септември 2011 г.

За правото да носим оръжие

Всеки пълнолетен български гражданин трябва да притежава оръжие. Причините за това са много, но основната е, че живеем в Абсурдистан.  България е страна с огромна битова престъпност, която не се отрича дори от МВР. В България не можеш да разчиташ на полицията или правосъдната система. В България сам трябва да пазиш семейството и собствеността си, защото държавата е абдикирала от задължението си да осигурява обществен ред и сигурност за обикновения българин. Имаме 30-хилядна армия с 80 танка, 5-6 изправни изтребителя и непрекъснато намаляваща военна мощ. Това са основните причини, които налагат населението в страната ни да бъде въоръжено и само да поеме отговорността за сигурността си.

Най-логичното е, когато живееш в държава с голяма престъпност правителството, виждайки безсилието си, да даде право на гражданите да придобиват оръжие при облекчен режим. Но това не се случва, дори напротив – сегашното правителство негласно ограничава това право и причините за това са две. Първата е, че ако има оръжие в гражданите те ще могат да се защитят сами и няма да имат нужда от 60000 полицаи и разни „спасители” с повтарящи се инициали. Втората причина е, че въоръженият гражданин може сам да потърси правата си и сметка от управляващите. Управляващите ги е страх от активни и въоръжени граждани, със собствено мнение и възможности да въздействат върху политическата система. Управляващите имат интерес българите да бъдат пасивни избиратели, разоръжени, обезверени, уплашени и нуждаещи се от спасители.

Тенденцията по разоръжаване на българите тече с пълна сила от няколко години с последователност, която изключва случайност на процеса. Първата вълна разоръжаване беше с промяната в Закона за лова и установяването на определен брой ловци върху единица площ. И на малките деца в България е ясно, че поне 80% от ловците у нас не ходят реално на лов, а използват членуването в ловни дружинки само , за да имат оръжие в дома си, за да се защитят.
Следващата вълна тече и в момента – намаляване броя на издадените разрешителни за оръжие и неподновяването на разрешителни на законопослушни  граждани. В същото време криминално проявени носят законно огнестрелно оръжие. Ако желаеха управляващите можеха само с премахване на една точка от новия закон за оръжието да дадат на българските граждани така необходимата им сигурност. Това е абсурдната законова разпоредба за това, че гражданинът следва да доказва, че има необходимост от притежаването на оръжие. Все едно, че законотворците ни живеят на друга планета и не знаят, че битовата престъпност е с космически измерения и имено тя е това, която най- много засяга обикновения българин!  Още повече, че преценката е дадена на служител в служба КОС, който освен, че издава разрашителните следи и за подновяването им, за съхранението им и т.н. Понеже живеем в България, това обикновено е някой мързелив полицай, който няма дори минимален интерес насила да си създава работа и отказите са чести, защото зависят само и единствено от вездесъщата им воля. Съществуването на разпоредбата за доказване на необходимост е и предпоставка за корупция, защото след като това да имаш или нямаш оръжие зависи от субективната преценка на един човек, той много лесно може да бъде „мотивиран” да вземе решение в благоприятна за „мотивиращия” насока.

Връх на безобразието е и изискването да се регистрира газовото и въздушно оръжие. Цялата идея беше да се приберат още пари в закъсалия ни републикански бюджет. Подобна регистрация отказа много българи от възможността да се защитават, защото просто не искат да се занимават с тромавата служба КОС и да чакат като просяци в двата работни дни на съответната служба. Защото полицаите не са слуги на народа, а в преобладаващият случай, хора, на които държавата дава власт, а ние трябва да търпим надменното им отношение. А реално от нашите данъци те получават заплатите си. Те много добре го знаят, но не им изнася.

Мога още дълго да пиша защо гражданите трябва да скъсат с комунистическото мислене, че държавата ще се погрижи за тях, за това, че задължение на мъжът е да се грижи за сигурността на семейството и собствеността си. За това, че в България случаите на убити от тълпи роми българи са достатъчно чести и, че ако същите тези българи имаха оръжие новините щяха да са в друг смисъл.

Всеки човек с интернет може да си извади статистиката за престъпността в страни с либерален режим за носене на оръжие и в такива с рестриктивен. Статистиката показва едно – наложи ли се забрана за носенето на оръжие престъпността процъфтява. Изглежда обаче, в България някой има интерес от това в страната ни гражданите да живеят в страх.

Последното безобразие, което цели да превърне българите в бездушни и уплашени гласоподаватели и предлаганото от някои депутати забрана за носенето на хладно оръжие, което ще лиши българския мъж и от последното средство за защита. Само за справка, за последно носенето на ножове от българите е било забранено през турското робство. С подобно действие за мен управляващите се приравняват на поробителите ни.

В началото на изложението засегнах положението в българската армия – освен за вътрешната сигурност,  притежаването на оръжие от населението е гарант и за външната такава. Пример за това е Швейцария, където всеки мъж до определена възраст съхранява личното си оръжие от казармата у дома. За това когато съм разговарял с хора от тази страна за мутренските години и престъпността те просто ми отговарят, че при тях това не може да се случи. Просто решилият да застрахова силово или да убива, граби, изнасилва ще бъде разстрелян, а гражданинът дори може да бъде отличен за постъпката си. Благодарение на тази въоръженост на населението престъпността в Швейцария е нищожна и за много от престъпленията, които у нас са ежедневие дори не са чували.

Противниците на оръжието в населението изтъкват като довод, че видиш ли не сме узрели за това, безотговорни сме и ще вадим оръжие за щяло и не щяло. Ами аз притежавам от години оръжие, много от познатите ми също, и никой от тях не е извадил оръжието си срещу човек. Просто защото слагайки оръжието на колана човек става много по-внимателен и избягващ конфронтациите, защото със силата която получава чрез оръжието осъзнава и отговорността, която носи от използването му.

Били сме темпераментен и агресивен народ. Ами живота ни е направил такива, ако повечето хора носят оръжие стреса и проблемите ще са по-малко. Когато знаеш, че човека срещу теб е въоръжен няма да тръгнеш да се зъбиш защо ти отнел предимство и да хващаш щангата или бухалката за да се „разберете”. Крадците, грабителите, изнасилвачите ще си имат едно наум като знаят, че жертвите им ще отвърнат с куршуми и същите тези престъпници ще предпочетат да живеят законно вместо въобще да не живеят. Ще станем възпитани, толерантни, с по-малко стрес. И всичко това с една проста промяна и осъзнаването на личната и обществена отговорност която носим, като членове на гражданско общество.

Често в разговор с приятели, които са настроение срещу оръжието ме питат каква ще е цената на тази дълбока промяна в обществото – отговорът ми е, че в началото на година ще бъдат „отстрелвани” по 50-60 представителя на престъпния контингент от въоръжени граждани и това ще има феноменален възпитателен ефект върху останалите. С времето броя им ще намалее и красивата ни родина ще стане едно по-добро място за живот. Тези човешки животи, са нищожна цена за промяната, която ще настъпи в българското общество с либерализирането на режима за носене на оръжие, защото много повече ще бъдат спасени.

За съжаление обаче живеем в Абсурдистан, и ако отстреляме крадеца в дома ни, ще се видим със съдията. Ако употребим законното си оръжие срещу банда криминално проявени въоръжени с ножове, за да се защитим, може и в затвора да идем. Ако банда обидени роми с брадви и тръби потърсят начин да се разправят не е по европейски да свалиш няколко от тях, за да не попаднеш в телевизионните новини, като поредната жертва на циганска безнаказаност. И за всичко това и полиция и прокуратура си намира оправдание в това, че вече сме европейци. Аз пък ще попитам какво ми е европейското – заплатата ли, здравеопазването ли, сигурността за живота и здравето на мен и моето семейство? Така че господа управляващи преди да си търсите повод  да обезоръжите обикновения българин помислете дали самите вие мислите като българи и се интересувате от състоянието на народа си и като сте некъдърни да осигурите на този народ сигурност на живота и собствеността поне не му пречете сам да си я осигури. И нека като нация изградена със силата на оръжието не забравяме общовалидната, актуална и днес максима, че "Свободните хора имат оръжие, робите нямат!"

Няма коментари:

Публикуване на коментар